Få forslag til 3 konkrete lege, der kan leges i stuen eller i haven. Alle kan deltage, kræver kun få remedier og I behøver kun være to deltagere.

Pustegolf

Rekvisitter: 1 bordtennisbold pr. mand.

Der startes med at opsætte en golfbane, der består af X-antal huller. I kan starte med, at hver deltager laver deres eget hul, som der efterfølgende skal konkurreres i. Hvis I er 4 personer, skal der hermed laves 4 “huller”. Eneste krav er, at der skal være en start og et mål. Målet kan være en dåse, kegle e.lign. Starten kan være en streg på gulvet.

Når hele golfbanen er sat op skal alle deltagere have deres egen golfbold, som vi anbefaler er bordtennisbolde.

Det gælder nu om at puste sin “golfbold” på færrest mulige forsøg igennem de opsatte baner. Den person med færrest mulige pust vinder kampen. Der laves scorekort for hele golfbanen.

3 sjove lege

Tå-boksning

Revisitter: Ingen

Tå-boksning foregår som en lille “boksekonkurrence” én mod én. De to personer stiller sig med ryggen til hinanden. På et givent signal vender begge tå-boksere sig rundt og er klar til at lege.

Det gælder om at røre modstanderens tær med ved hjælp af egne tær. Der scores point, hver gang det lykkes at udføre en succesfuld berøring.

Den første til at få 5 point vinder kampen. Herefter kan I møde andre modstandere.

Pas på hinanden undervejs i legen. Det anbefales at holde fast på hinandens skuldre, så I ikke banker hovederne sammen.

3 sjove lege

Fluesmækkerbadminton

Rekvisitter: Ballon og 2 fluesmækkere.

Fluesmækkerbadminton har altid været en af vores mest populære lege, da den kan spilles overalt, kræver få remedier og nem at gå til for næsten alle aldre.

I starter med at opsætte badmintonbanen. Nettet kan laves ud af stole, en madras, et lagen e.lign. Banen kan markeres med sko, der placeres i hjørnerne, eller evt. en snor, der går rundt om hele banen.

Reglerne kan I tilpasse i forhold til niveau. Vi foreslår at starte med følgende.

Yngste person starter med at serve ballonen over til den anden side. Hvis ballonen rammer indenfor modstanderens banehalvdel, gives der point. Modstanderen skal forsøge at returnere ballonen over på den anden side. Der aftales, hvorvidt der spilles med én eller to berøringer på hver side. Der spilles bedst af 3 sæt, hvor der i hvert sæt spilles til 11 point. Hvis I ønsker nærmere beskrivelse af badmintonregler kan læse reglerne her.

Hvis det er for svært at benytte fluesmækkeren, kan der spilles med ketcher eller med hånden.

3 sjove lege

Få konkret forslag til endnu flere lege

I dette blogindlæg har vi lavet et konkret forslag til lege til en hel uge. Kan leges af hele familien 🙂