Hvad man kan prøve

Vi har sportsgrene for enhver smag

På Pulsskolen prøver du 9 forskellige sportsgrene de tre første dage. Nedenfor har vi præsenteret nogle af de sportsgrene, som vi har haft med de seneste år. To uger før Pulsskolen modtager du et skema, hvor du kan se hvilke sportsgrene, som du skal prøve.

Battle

Battle handler om at gemme sig, at skyde modspillerne, at lave et taktisk angreb, at undvige skud fra modspillerne, at erobre fanen, at …. Battle er en af vores mere alternative sportsgrene, der skal opleves, før man helt forstår hvad det er! Men prøv at forestil dig en sportshal fyldt med forhindringer man kan gemme sig bag ved. Så tilsætter vi teaterrøg, blinkende lys, laserlys og fed musik. Til sidst tilsættes ca.250 små skumbolde der bruges som ammunition i kampen mod det andet hold.

Kids Volley og Crossnet

Kidsvolley minder om volleyball, men teknikken og taktikken er tilpasset så det kan spilles på alle niveauer. Er et super sjovt spil og en god måde at lære volleyball på.

Crossnet er en af de nye sportsgrene, der netop er kommet til Danmark. Det er en form for volleyball, men i stedet for 2 sider er der i crosset 4 sider. Det giver en sjov og anderledes spildynamik. Det er super sjovt, nemt at gå til og er hurtigt blevet en af favoritterne blandt Pulsskolens instruktører.

Dans

I dans vil der være udfordringer og ikke mindst grin for alle, fed musik og lækre “moves”. Der laves danse så alle kan være med, og det er er både for drenge og piger.

Pulsskolen - Vild med dans

Spring og gymnastik

Fuld fart og en masse bevægelse. Gymnastik er træning, sjov og leg for hele kroppen. Airtracken pustes op, og der er nu mulighed for at lære et vildt sejt spring, eller se hvem der kan få mest ”hang-time”. I spring og gymnastik kan alle være med, og alle kan blive udfordret.

O-Løb

Orienteringsløb handler grundlæggende om at finde et antal poster på kortest mulig tid. Du vil lære at bruge kort og kompas til at finde frem til posterne, men pas på, at du ikke løber hurtigere end at du kan følge med på kortet. O-løb er motion for krop og hjerne.

Street Basket

På med cap’en og attituden – så er du klar til Street Basket. Med god musik introduceres du til Street Basket og de traditioner som følger med, når man skal spille “gadebasket”. Sammenlignet med rigtig basket er der færre personer på holdet, og der spilles mod ét mål i stedet for to. Det er sjovt, udfordrende og ikke mindst en god oplevelse.

Street Hockey og Floorball

Asfalten er arenaen, bassen pumper i baggrunden, ærmerne på t-shirten er rullet op og staven suser mod bolden. Street hockey og Floorball spilles på asfalt eller i en sportshal, hvor to hold kæmper om at skyde bolden i de andres mål. Hver spiller har en stav, der bruges til at skyde til bolden. Der er fuld fart i de mange spilvarianter.

Tennis og Badminton

Mange mener, at tennis og badminton er nogle af de allersværeste spil at lære. På Pulsskolen gør vi det til en leg, hvor du med sjove aktiviteter introduceres til idrætsgrenen. Alle kan være med uanset om man har haft en ketcher i hånden  eller ej.

Kampsport

Kan man kæmpe for sjov? JA! I kampsport laver vi en masse sjove kamplege. Her kæmper vi mod hinanden på en måde, så det er sikkert for alle. Vi gennemgår teknikker og prøver dem af på hinanden. Med udgangspunkt i judo foregår alt uden slag og spark, men der imod bl.a. gulvkamp med ”kast” og holdegreb. Du vil opleve at kampsport er sjovt, udfordrende og slet ikke så farligt som det lyder.

Kinball

Spillet med den største bold, der findes. Kinball er et unikt spil med tre hold på banen. Det handler i bund og grund om, at dit hold skal sørge for at holde en kæmpe stor bold i luften. Du vil opleve et sjovt og meget anderledes boldspil, hvor du og dit hold hele tiden skal udvikle jeres taktik og arbejde sammen om at holde bolden i luften.

Pulsbold

Pulsbold er alternative boldspil, som vi på Pulsskolen har fundet frem. Her kan du fx prøve at spille med kæmpe “vatpinde”. Du kan også prøve et spil som fx ballebold og meget andet.

Puls Games

I Puls Games handler det om at lege! Vi prøver en masse gamle danske lege samt en masse nye, som vi har udviklet til Pulsskolen. Det er sjovt, og der er garanti for smil!

Flag Football

Flag football minder i sit grundspil om amerikansk fodbold. Man spiller med en elipseformet bold, og skal forsøge at lave “touch down” ved at løbe ned i modstandernes endezone. Det sjoveste ved spillet er, at man skal tage flag, som hænger i bæltet på hver spiller, fra sin modstander.

Crossfit Kids

Med crossfit kids prøver man kræfter med de populære elementer fra crossfit verdenen. Alt foregår med en legende tilgang, og øvelserne er sjove at gennemføre. Der er sved på panden og høj puls.

Frisbee

Frisbee er en sjov og inspirerende aktivitet, hvor du stifter bekendskab med bl.a. frisbeegolf og ultimate.

Ultimate er et spil, hvor det gælder om at kaste frisbee’en ned til modstandernes forsvarszone, hvor en person fra eget hold skal gribe den. Det er både sjovt og teknisk udfordrende.

Street håndbold

Street håndbold er kort beskrevet håndbold, hvor man spiller 3 mod 3 til ét mål. Samtidig foregår det udenfor på asfalt. Der lægges op til at lave finter, tricks og finurlige skud.

Rope Skipping

Rope Skipping er en sport hvor man sjipper samtidig med at man danser og laver akrobatiske tricks. Der er høj puls og god energi. På Pulsskolen får du en sjov introduktion til Rope Skipping og får lov til at prøve kræfter med nogle tricks med sjippetovene – både individuelt og sammen med andre.

Fembold

Fembold er en af vores nyeste sportsgrene, som er opfundet på Pulsskolen. Det minder i sin grundstruktur om rundbold: Der er et indehold og et udehold. Indeholdet skyder bolde ud, som indeholdet skal indsamle og kaste tilbage igen. Når indeholdet har skudt boldene ud, kan indeholdet løbe rundt og score point. Men selvom det minder om rundbold, er der store forskelle, som gør rundbold meget mere inkluderende, udfordrende og sjovt. Bl.a. skal du løbende forsøge at handle dig til spillets bedste bolde.

Golf

Golf kan lyde meget svært, men på Pulsskolen gør vi det til en leg at lære. Du prøver de forskellige grundslag, og skal forsøge kræfter med en bane, som vi har stillet op. Det er hyggeligt og sjovt.

Fodbold

Uanset om du har spillet fodbold hele dit liv eller aldrig har rørt en fodbold – så skal vi nok sørge for, at fodbold bliver en god og sjov oplevelse.

Det gør vi bl.a. gennem leg, inklusion og en masse boldberøringer.

Vi glæder os til at introducere dig for Pulsskolens børneyoga, der benytter en sjov og legende tilgang til at dyrke yoga.

Der er både mulighed for arbejde med styrke, smidighed, koncentration og afslapning i hyggelige omgivelser.

Pulsskolens børneyoga er en super måde, at prøve yoga for første gang.

Cricket

Når man siger cricket, tænkes der ofte på udtrykket “That’s not cricket”, der ofte bruges uden for cricketbanen. For cricket er spillet for gentlemen og gentlewomen, men hvor der samtidig kæmpes det bedste man har lært.

På Pulsskolen spiller vi forskellige sjove cricketspil, hvor deltagerne snuser til det ældgamle spil, som i sær er udbredt i Commonwealth-landene.

Softball

Softball er et amerikansk boldspil i familie med rundbold.

Vi introducerer deltagerne til spillet og lærer dem de grundlæggende færdigheder og udtryk såsom pitcher, strike, catcher, balls osv., så de er klar til at indtage softballbanen.

Klatring

I klatresalen får deltagerne mulighed for at prøve klatredisciplinen bouldering, hvor det ikke handler om at klatre højt, men derimod at lære klatreteknik. Som sikkerhedsudstyr bruges madrasser.

Klatring foregår kun i sikkerhedsgodkendte lokaler og der undervises af instruktører med relevante sikkerhedsgodkendelser. Det er derfor kun muligt at klatre på udvalgte Pulsskoler.

Fægtning

Udlev din indre Zorro, når der undervises i disciplinen fægtning. Fægtning er en sjov og udfordrende sportsgren, der stiller krav til balance og hurtighed.

Fægtning foregår med udstyr, der er lavet til nybegyndere.

Skydning

I skydeteltet er der brug for en rolig hånd og et skarpt blik, når der skydes efter målskiven.

Skydning foregår i samarbejde med lokal skydeklub, så udstyr og sikkerhed er i top.

På hold med jævnaldrende

Du vil komme på et hold med deltagere på din egen alder. Du møder holdet mandag morgen og følger det resten af ugen. Vi sørger for, at I lynhurtigt lærer hinanden at kende, så det bliver en rigtig sjov uge.