Lege for hele familien

Nu er der jo efterhånden ikke lang tid til at Pulsskolen starter. Og hvad er bedre at bruge ventetiden på end at lege?

Vores instruktører har fundet 3 sjove og nemme lege/aktiviteter frem, som ikke kræver alverdens udstyr og som kan leges sammen både børn og voksne. Læs om legene i artiklen, som du finder ved at klikke på knappen nedenunder.

God fornøjelse med det!

 

1. Morgenmadsdysten 

Antal deltagere: 2-10

Beskrivelse: Lav en konkurrence ud af morgenmaden ved at arrangere en “morgenmadsshowdown”. Del familien op i hold eller lad dem konkurrere individuelt om at lave den mest fantasifulde og velsmagende morgenmad. Lad alle vælge deres egne ingredienser og opskrifter og derefter gå i køkkenet for at tilberede deres kreationer. Når alle retter er færdige, kan I præsentere dem for hinanden og bedømme dem baseret på smag, præsentation og kreativitet. Det vigtigste er at have det sjovt og nyde den lækre morgenmad sammen.

Materialer: Morgenmadsingredienser, køkkenudstyr, dommerpanel (valgfrit).

 

2. Mini Olympiske Lege

Antal deltagere: 4-20

Beskrivelse: Arranger en Mini-Olympisk konkurrence i baghaven, hvor familiemedlemmer kan konkurrere i forskellige sjove aktiviteter og øvelser. Lav en række forskellige aktiviteter såsom løb, hækkeløb (brug f.eks. stole som forhindringer), ægge- og ske-løb, vandballonkast, eller hula hoop konkurrence. Lad børnene være med til at designe og opstille banen og give point. Til sidst kan I afslutte dagen med en medaljeoverrækkelse til alle deltagere for deres indsats.

Materialer: Flag, bånd, vandflasker, medaljer (valgfrit).

 

3. Tre på stribe med kapløb

Antal deltagere: 2 eller flere

Beskrivelse: Spillerne tegner et 3×3 gitter på græsplænen/vejen med kegler, snor eller kridt. De deler sig i to hold og skiftes til at løbe fra en startposition ca 15 meter væk fra spillepladen. Når de når spillepladen lægger de en trøje det felt som de gerne vil have. Derefter løber de tilbage og klapper den næste i hånden eller henter endnu en trøje hvis der kun er en på holdet og kan så løbe op og lægge den. Hvis ikke der er flere trøjer at lægge, må de flytte på dem som ligger på spillepladen. Målet er at få tre på stribe (vandret, lodret eller diagonalt) før det andet hold gør det.

Materialer: Kegler/snor/kridt og trøjer.

Variationer: For at gøre spillet mere udfordrende kan man øge størrelsen på gitteret, f.eks. til 4×4 eller 5×5 felter. Man kan også ændre reglerne, så man skal få fire på stribe i stedet for tre, eller man kan tillade, at spillerne blokerer hinandens træk ved at sætte deres egen brik på et allerede besat felt.

Få inspiration til andre lege

Se vores andre artikler om lege her: