26 apr

”Den sjovere del af arbejdet er helt sikkert at tage ud på skolerne og fortælle om Pulsskolen”

Instruktør

Mathias er en del af det team, der tager ud på skoler for at sprede budskabet om Pulsskolen. Han fortæller her, hvad der motiverer ham til jobbet, og hvilke udfordringer han er stødt på undervejs.

Tekst: Mathias Sloth, 22 år

Min første Pulsskole
Sidste sommer var jeg med som instruktør på Pulsskolen for første gang i Aalborg og Frederikshavn. Det var en stor udfordring, da jeg ikke rigtig havde arbejdet med børn tidligere. Det skulle imidlertid vise sig at blive en af mine bedste oplevelser som underviser.

På Pulsskolen fik jeg lov til at kombinere min passion for idræt og leg med undervisning, og jeg kunne hurtigt mærke, hvordan begge dele smeltede sammen og gav super god mening. Lige siden har jeg glædet mig til endnu en sommer med en masse glade og aktive unger!

Nye udfordringer
I år har jeg været så heldig at få lov til at være en del af det team, som arbejder med at få sommerens Pulsskoler op at stå. Og i år er det arbejde ekstra spændende, da Pulsskolen skal afholdes i tre nye byer; Århus, Roskilde og Helsingør. Det betyder, at flere børn og unge i år kan få den fantastiske oplevelse, det er at gå på Pulsskolen i sommerferien. Mit arbejde består i at udbrede kendskabet til Pulsskolen i Roskilde og Helsingør i tæt samarbejde med Mattis Curth.

Og vi er i fuld gang! I løbet af foråret er tiden gået med at tage de første spadestik til Pulsskolerne ved at ringe rundt til skolerne i kommunerne. Det har været rigtig spændende at få lov til at tage kontakt til skolelederne og aftale møder med dem.

Op- og nedture
Den sjovere del af arbejdet er helt sikkert at tage ud på skolerne og fortælle om Pulsskolen rundt i klasserne. Det er fedt at komme ud og mærke børnenes glæde og interesse for Pulsskolen, når jeg fortæller om alt det, de kan opleve. Kommentarer som ”Årh, fedt!” kommer der mange af, når snakken falder på vores mange forskellige fag og temadag!

Men desværre er der også udfordringer forbundet med arbejdet, da ikke alle skoleledere er lige begejstrede, når vi ringer. Udfordringen har været, at vi er private, og for nogle skoleledere skaber det en vis afstandstagen på trods af, at vi har et godt samarbejde med kommunerne.

Jeg har oplevet at få det ene afslag efter det andet i telefonen, og det er selvfølgelig surt. For mig var det en udfordring, jeg ikke forventede at støde på så ofte, da Pulsskolen i min optik er et fantastisk tilbud, som alle burde få. De fleste skoleledere har dog været gode til at begrunde deres afslag til vores besøg på trods af en ihærdig overtalelse fra min side!

Værdien i arbejdet
For mig er arbejdet for Pulsskolen i høj grad et arbejde, hvor det er passionen for at skabe unikke oplevelser for børn og unge, der driver værket. Derfor har jeg også været god til at sætte mig op til et nyt opkald efter et afslag. For jeg ved, at jeg til sommer vil få fuld afkast for min indsats, når boldbanerne rundt omkring i Danmark bliver indtaget af glade børn og unge, der finder glæden ved idræt.

Læs videre på Pulsbloggen her.
Læs om instruktørernes øvrige forberedelser til årets Pulsskole her.
Læs flere af instruktørernes tanker om Pulsskolen her:

Christinas indlæg om hvad Pulsskolen kan, som andre sommerferieaktiviteter ikke kan.
Mettes oplevelse med Pulsskolen.
Nikolai og Helenes oplevelse med Pulsskolen.

Fuld skrue på forber… april 23, 2016 ”Som forælder føl… maj 2, 2016