16 nov

Pulsskolens måske mest populære aktivitet

Aktiviteter

Du sidder muligvis derhjemme som forældre og er uforstående over for, hvad det der battle, som dine børn kommer hjem og fortæller om, egentlig er for en størrelse. Fat mod, vi giver dig her et indblik i spillet, der kan sammenlignes med indendørs paintball.

Flere af jer forældre har sikkert oplevet, at jeres børn er kommet hjem med armene helt oppe over hovedet på grund af en sejr i battle, som de ivrigt vil fortælle jer om. Som svar har I dog  ikke har haft andet at sige end hvabehar, hvad er nu det for et spil? Battle er nemlig ikke en decideret idrætsgren, men et spil, som har vundet kæmpe indpas på Pulsskolen og er blevet et stort hit blandt deltagerne, der år efter år udtrykker begejstring for spillet.

Vi blev straks mødt af høj musik og blinkende lys

Sådan foregår det
Jeg hoppede med som fluen på væggen, da et af holdene skulle have battle. Først og fremmest lød der et brølende YEEEEEEES, da holdet fik at vide, at det var deres tur til at have battle som aktivitet. Vi gik med instruktøren ind i en mørk hal, hvor vi straks blev mødt af høj musik og blinkende lys, og ej at forglemme røgen, der kom fra en røgmaskine placeret midt i hallen – så var rammerne sat! Rundt omkring på gulvet lå små orangefarvede bolde – hvad mon de skulle bruges til?

Instruktøren delte deltagerne i to hold, hvorefter han forklarede reglerne. De lød kort sagt på, at det for de to hold hver især gjaldt om at få fat i det modsatte holds fane, der var placeret bagerst i hver sin ende af hallen. Holdene måtte så bruge de orange bolde til at skyde hinanden for at undgå, at nogle fra det modsatte hold skulle komme forbi og stjæle fanen. I løbet af timen blev der spillet med forskellige regler for, hvad man skulle gøre, når man blev ramt. Nogle gange skulle man sætte sig ud, indtil næste runde startede, andre gange kom man ind igen, når der var nye, der døde.

Det er det sjoveste, jeg nogensinde har prøvet

Let the game begin
Inden fløjten lød, blev der lagt taktik rundt omkring, hvor deltagerne strålede af kampgejst. Der gik ikke lang tid efter spillets start, før jeg oplevede, hvordan børnene forsvandt ind i spillets verden og indlevede sig fuldstændig. Hallen var domineret af kampklare børn, der gik op i det med liv og sjæl. De grinte og råbte intenst til hinanden, mens de enten gemte sig eller kastede bolde efter modstanderholdet.

Da instruktøren sluttede timen af, blev der tikket og bedt, om ikke nok de måtte spille en runde mere. Ligeledes blev den efterfølgende pause brugt på at snakke om oplevelserne, og da jeg spørger et par af deltagerne, om de synes, det var sjovt, råbte de i kor: ”Jaa helt sikkert,” hvorefter en tilføjer: ”Det er det sjoveste, jeg nogensinde har prøvet.

Med det citat in mente er vi på ingen måde i tvivl, om battle skal på programmet igen næste år!

”Jeg ville ønske, … november 2, 2016 Puls i Danmark –… december 21, 2016