”Man kan begynde til den idrætsgren, man er god til efter Pulsskolen”

Deltagere, Pulsbloggen

13 årige Oscar har været på Pulsskolen to gange. Begge gange har han fået interesse for en ny idrætsgren, som han bare måtte starte til i den lokale klub efterfølgende. Vi har taget en snak med Oscar om, hvordan Pulsskolen kan give nye fritidsinteresser.

Af Christina Slot

Pulsbloggen er taget på tur hjem til Familien Holmbom for at snakke om Pulsskolen. Da jeg spørger familiens yngste medlem Oscar på 13 år, om han kan sætte ord på, hvad Pulsskolen egentlig er, svarer han, at ”det er et sted, hvor man kan have det sjovt og dyrke idræt – forskellige slags idræt! Man kan finde ud af, hvad man er god til.” Og netop det med at finde ud af, hvad man er god til, har Oscar om nogen formået at gøre gennem sine oplevelser på Pulsskolen.

Fra Pulsskolen til foreningsidræt
Han fortsætter, ”når man har fundet ud af, hvad man er god til på Pulsskolen, kan man begynde at gå til den idrætsgren i sin fritid, ” hvilket Oscar har flere gode erfaringer med. Han er nemlig både startet til basket og hockey i de lokale klubber, efter han havde prøvet det på Pulsskolen. På Pulsskolen fandt han – ved at have det sjovt sammen med andre børn – ud af, at det var nogle fede sportsgrene, som han gerne ville dyrke meget mere end blot en gang på Pulsskolen!

9 forskellige idrætsgrene
I vores snak om 1 ½ times aktivitet med hver idrætsgren bliver jeg nysgerrig på Oscars mening om Pulsskolens program de tre første dage og spørger ham derfor, hvad han synes om, at man prøver kræfter med 9 forskellige typer idræt i løbet af så kort tid. Hertil svarer han prompte: ”Det er fedt at prøve noget forskelligt!” Hvorefter han uddyber, at det er fedt både at prøve de sportsgrene, som man kender i forvejen og er tryg ved og at lære nogle helt nye, som eksempelvis rope skipping, som Oscar ifølge ham selv måske aldrig havde stiftet bekendtskab med, hvis ikke han havde været på Pulsskolen.

Det bedste ved Pulsskolen
Da jeg til sidst beder Oscar om at fortælle, hvad han synes, der er det allerfedeste ved Pulsskolen, er han hurtig til at svare, at det uden tvivl er alle de nye mennesker, man lærer at kende og har det super sjovt med, ligesom han endnu en gang lægger vægt på, at Pulsskolen åbnede hans øjne for hockey og basket. Det er skønt at høre Oscars fortælling om, hvordan Pulsskolen hjalp ham med at finde ud af, hvilke idrætsgrene han synes er sjove, da det er med til at vise, at Pulsskolen kan give børn meget mere end blot en uge med sjov og leg i sommerferien – det kan motivere til at prøve nye idrætsgrene.

Læs alle Pulsbloggens andre spændende indlæg på her.

1 Pingback

Leg er alvor marts 30, 2016 Alsidighed styrker l… april 18, 2016