02 nov

”Jeg ville ønske, at jeg selv havde haft samme tilbud som barn”

Instruktør, Pulsbloggen

Kirsten er af den overbevisning, at de bedste oplevelser skabes, når børnene forstår, at det ikke altid handler om at være hurtigst og bedst. Kirsten forklarer her, hvorfor Pulsskolen et stærkt tilbud til børn og unge samt hvilke udfordringer hun har mødt undervejs.

Kirsten er i år ny i instruktørteamet, men virker allerede til at være faldet godt til, da jeg i starten af hendes anden uge tager en snak med hende om, hvorfor hun så gerne vil give en hjælpende hånd som instruktør. Da jeg spørger hende, hvorfor hun har valgt at være med, svarer hun prompte: ”Fordi jeg synes, at det er et stærkere tilbud til børnene end de tilbud, hvor man kun dyrker én sportsgren – det er alsidigt,” hvorefter hun afsluttende siger, at hun vildt godt kunne have tænkt sig selv at have haft det tilbud, da hun var barn.

Alle får succesoplevelser
Samtalen drejer sig hen imod, hvad Pulsskolen kan give børnene. I denne sammenhæng forklarer Kirsten, at det i høj grad er med til at give dem en åbenheden overfor idræt i alle afskygninger. ”Alle de alternative og inddragende former for idræt gør, at alle kan bidrage, og at alle får sejre med hjem. Det er det, der giver succesoplevelser og ikke mindst venskaber.” Hertil uddyber hun, at der ikke er nogen, der hverken er de dårligste eller de bedste hele vejen igennem, hvorfor det er svært at definere, hvad de får med sig, da det helt sikkert er forskelligt fra deltager til deltager.

De bedste oplevelser
Jeg spørger nu Kirsten, hvad hendes allerbedste oplevelse med Pulsskolen hidtil har været, hvortil hun efter en smule betænkningstid svarer:

Når jeg ser børn, jeg ved, der har det svært, have nogle gode succeser. Eller når jeg ser de gode fodbolddrenge lytte, når der bliver sagt, at de skal huske, at der er nogen, der ikke har spillet fodbold før og derefter sørger for at tage alle med.”

Det er således, når budskabet om, at det ikke handler om at være hurtigst og bedst, når frem til deltagerne, at Kirsten for alvor oplever, at intentionen med Pulsskolen lykkes, og hun derfor får de bedste oplevelser.

Udfordringer
Det kan nemt komme til at lyde som om, at Pulsskolen er en evig dans på roser, hvorfor jeg drejer samtalen ind på de udfordringer, jeg formoder, at der også må være, når så mange børn er samlet. Kirsten tænker sig om et kort øjeblik, hvorefter hun forklarer, at den største udfordring er, når deltagerne kender hinanden i forvejen.

Det er det uden om Pulsskolen, der kan være svært at håndtere. De kommer med en bagage, og vi har derfor en udfordring i at lære dem at smide hæmninger og problemer fra skolen væk.

Kirsten påpeger, at de jo kommer på Pulsskolen for at have det sjovt, men at deres dagligdags stridigheder sommetider kan hindre dette, hvilket er smadder ærgerligt. ”Dette kan vi dog heldigvis imødekomme med en god snak,” afslutter hun.

Helhedsindtryk
Efter vores snak, hvor Kirsten både har belyst de bedste oplevelser, men også udfordringerne ved Pulsskolen, bliver jeg nysgerrig på, hvad hendes helhedsindtryk så er. Hun svarer øjeblikkeligt: ”Helt vildt godt” til mit spørgsmål og uddyber:

Det er mega fedt, da det er præget af, at det er folk, der elsker børn, og folk der elsker idræt, hvilket skaber en masse glæde og positiv energi.

Hun påpeger, at det er en genial måde at have med børn at gøre, da det er et tilbud, der ikke er presset ned over hovedet på dem, men noget de selv har valgt, hvilket hun også fremhæver som værende noget af det, Pulsskolen i høj grad sætter i højsædet. Dette hænger sammen med Kirstens afsluttende sætning, idet hun siger: ”Vi vælger nemlig at fokusere på dem, der har lyst.”

Årets temadag var et… oktober 5, 2016 Prøv battle i den bedste uge i sommerferien Pulsskolens måske me… november 16, 2016