16 apr

Fødderne op af vandhullet

Aktiviteter, Deltagere, Inspiration, Instruktør, Pulsbloggen

Hvad er egentlig de mest dødbringende dyr i verden – og hvordan kan det overhovedet give inspiration til en leg? Her kommer et indblik i en pulsskoleinstruktørs legende tilgang til dyreverdenen.

Skrevet af: Frederik Møller Nielsen
Pulsgames-instruktør på Pulsskolen i Aalborg 2016

Det er ikke kun mennesker, der leger

At bruge naturen som legeplads, at være i pagt med naturen og efterligne dyrene, som lever i den, har været en fast del af menneskets liv gennem tusindvis af år. Det er ikke kun mennesker, som leger, det gør dyrene også – måske vi kan lære noget af hinanden?

Inspiration i naturen

Når man skal finde på en ny leg er fantasi og kreativitet vigtigt, den indre historiefortæller skal frem i lyset. Som pulsskoleinstruktør må man tænke ud af boksen og blande nyt med gammelt på en sådan måde, at legen både kan gøres nemmere og sværere undervejs afhængig af deltagernes færdigheder.

Som instruktør skal man forsøge at skabe en leg som giver plads til lav som høj, tynd som tyk for på den måde at aktivere så mange som muligt på samme tid. Jo flere aktive deltagere, jo mere glæde og energi skabes der.

De mest dødbringende dyr i verden er*; tal i parentes angiver ca. antal menneskedrab pr. år.: slanger (+50.000), skorpioner (+5000), krokodiller (+2000), elefanter (+500) og flodheste (+300). Sidstnævnte vagte straks opmærksomhed og en idé tog form. Legen blev en ”fangeleg” i afrikanske omgivelser.

På tegnebrættet

Fødderne op af vandhullet - Skitse

Deltagerne (grønne streger) ligger omkring et vandhul, hvori der befinder sig en flodhest (en udvalgt deltager). Deltagerne er turister i Afrika og har alle et favorit feriemål, hvor de er i ”helle” (den orange kegle med den røde overtrækstrøje), de restende orange kegler fungerer som nabostammer, her er der ikke ”helle”. Ved hver kegle ligger en bedøvelsespil, som kan være en skumbold (den blå prik). Bliver man jagtet af en flodhest kan man kaste denne bedøvelsespil på flodhesten, hvorefter den falder i søvn i 10 sekunder (tælles højt). Hver bedøvelsespil kan kun kastes én gang pr. runde, så hvis man ikke rammer flodhesten, må man se at få benene på nakken.

Flodhesten er hurtig på land

Hver runde starter med, at alle turisterne ligger omkring vandhullet med fødderne i vandet (de sover), flodhesten i midten sover ligeledes. Imens alle sover lister stammehøvdingen/instruktøren rundt og bytter om på den røde overtrækstrøjes placering, så deltagerne ikke længere ved, hvor de skal løbe hen i tilfælde af fare. Når stammehøvdingen blæser i sit horn, vågner både turisterne og flodhesten. Turisterne skal nu skynde sig væk, så de ikke bliver fanget af flodhesten. Hvis man bliver fanget af flodhesten, bliver man selv en flodhest i næste runde, der bliver altså flere og flere flodheste i vandhullet.

Praktiske ting ved legen

– Vandhullet har en radius på 5-8 meter (afhænger af deltagernes færdigheder/alder).

– En flodhest kan kun fange én deltager pr. runde (kan ændres).

– Flodhestene skal altid være placeret i en klump i midten af vandhullet.

– Alle bedøvelsespile kan kun bruges én gang pr. runde (man kan evt. spille med at man må aflevere en pil til en medspiller som er i nød ude på savannen).

– Hvis man leger med mindre børn 5-9 år, kan man med fordel lege uden bedøvelsespile.

– Man kan skabe mere stemning ved at afspille cikade-lyde, når turisterne sover og afrikanske trommer, når flodhesten skal vågne (dette kræver dog, at man har en hjælper, der kan styre musikken).

– Legen slutter, når der er 3 eller færre turister tilbage (én af disse kan evt. blive den første flodhest i næste spil).

God lege’lyst!

PulsBloggen

*Kilde: National Geographic0 Comment

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

”Det er vildt fedt at kunne d… april 12, 2017 ”Jeg bliver ved, fo… maj 10, 2017

Få den bedste uge i sommerferien